Zeytinyağlı Bebek Enginar Görüntülü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Bebek Enginar Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet bebek enginar
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 1-1,5 limonun suyu
  • 2-3 yemek kaşığı bezelye (konserve kullandım)
Üzeri için

  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • Dereotu
Zeytinyağlı Bebek Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bebek enginarlar ikiye bölünür.
  2. Limonlu suda kararması için bekletilir.
  3. Soğanlar ince piyazlık doğranır ve zeytinyağında az tuzla biraz sotelenir.
  4. Süzülen enginarlar tencereye yerleştirilir.
  5. Kapağı kapatılıp 4-5 dk pişirilir.
  6. daha sonrasında şeker, tuz, suyla açılan un ve limon suyu eklenir.
  7. Limon oranını damak tadınıza bakılırsa ayarlayın.
  8. Evvel yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. (50-55 dk).
  9. Çatalla pişme düzeyini denetim edebilirsiniz.
  10. Pişerken dağılmaması için fazla karıştırmıyoruz.???? Pişmeye yakın bezelye ek edilir. 5-10 dk bu türlü pişirilir.
  11. Ocağın altı kapatılır ve zeytinyağı gezdirilir. Kendi tenceresinde soğumaya bırakılır.
  12. Soğuduktan daha sonra üzerine dereotu serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun ????.
????eğer haricindeki kabuğu sert gelirse en haricindeki katmanı çıkarabilirsiniz. Sap kısmındaki uzunluğu hayli az kesebilirsiniz. Kimilerinde uyguladım.

  • ????böyle pişirildiğinde hayli lezzetli oluyor. Denemenizi öneririm ????.
Zeytinyağlı Bebek Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst