Zeytinyağlı Ekşili Kuru Dolma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Ekşili Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 30 -35 adet kuru patlıcan ve biber kurusu
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı yahut tatlı biber salçası (isteğe gore)
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı nar eksisi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
Pişirirken;

  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 çay bardağı tane sumak ( 1 su bardağı sıcak suda 10 dk bekletelim süzerek kullanalım)
Zeytinyağlı Ekşili Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle biber ve patlıcanları başka sularda yumuşayıncaya kadar haşlayalım. (yaklaşık 7-8 dk. ).
  2. Karıştırma kabına küçük küçük doğradığımız soğanları aktaralım.
  3. Yıkadığımız pirinç ve bulguru ekleyelim.
  4. Biber ve domates salçamızı ekleyelim.
  5. Nane reyhan tuz ve doğradığımız maydanozu ekleyelim.
  6. Zeytinyağ şu ve nar eksisini ekleyip karıştıralım.
  7. Hazırladığımız iç harcı dolmalarımızın içine yarım dolacak biçimde doldurup ağzını kapatalım ve tencereye dizelim.
  8. Üzerine tuz zeytinyağ sumak suyunu dökelim ve dolmalarımızın hizasına kadar sıcak şu dökelim.
  9. Üzerine tabak kapatarak evvel yüksek ateşte kaynayan kadar bekleyelim ondan sonrasında kısık ateşte pisine kadar bekleyelim. Yiyenlere afiyet olsun.
Not; Hoş bir dolma yapmanın püf noktalarına değinmek istiyorum.Biber ve patlıcanlarınızı tıpkı kaynayan suda haşlamamalısınız zira biberler açıysa acısı patlıcana geçer yahut patlıcanların suyun rengini karartacağı için biberlerinizin rengi değişebilir. Bu yüzden yapacağınız birinci şey farklı sularda kurutmalıklarınızı yumuşayıncaya kadar pişirmeniz.

Zeytinyağlı Ekşili Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst