Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet enginar
  • 1 avuç bakla
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 orta uzunluk kase bezelye
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2adet limon suyu
  • 4-5 kısım dereotu
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Enginarları limonlu suda bekletin patates ve havuçları küp küp doğrayın, bakla ve bezelyeyle birlikte haşlayın ve süzün.
  2. Üzerlerine, kuru soğan doğrayın limonlu suda bekleyen enginarları, çukur kısımları üstte kalacak biçimde geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin.
  3. Enginarların orta kısımlarını hazırladığınız zerzevat karışımıyla doldurun.
  4. 1 adet limon suyunu; zeytinyağı ve tuz ilavesiyle farklı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız zeytinyağlı karışımı enginarların üzerine gezdirdikten daha sonra epeyce az su ekleyin kapağını kapatın.
  5. Kısık ateşte 45- dakika pişirin. Enginarların üzerine dereotu ekleyin afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst