Zeytinyağlı Enginar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Havuç, patates soyulduktan daha sonra küçük küp küp biçimde doğranır.
  2. Uygun bir tencereye bezelye, patates ve havuç alınır. 2 su bardağı su eklenerek 10 dk haşlanır.
  3. Başka bir tenceye küp küp doğranmış soğanı alalım.
  4. Yarım çay bardağı zeytinyağı döküp yavaşça pembeleşinceye kadar kavuralım.
  5. Haşladığımız zerzevatları süzelim lakin süzdüğümüz suyu atmayalım.
  6. Zerzevatları soğanımızın üzerine ekleyip tuzunu atıp yavaşça 1 dk kavuralım.
  7. Limonun yarısıyla enginarlarımızı ovalım. ( kararmasın diye).
  8. Enginarlarımızın ortasına kavurduğumuz zerzevatları koyalım.
  9. Ayırdığımız suyu ekleyelim.
  10. Kalan yarım çay bardağı zeytinyağı üzerine gezdirelim. Şekerimizi ekleyelim.
  11. Tenceremizin kapağını kapatıp enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.Afiyetler olsun????.
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst