Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet enginar
  • 1 büyük beyaz soğan
  • 1 adet limon
  • 1 kg iç bakla
  • 15-20 kısım dereotu
  • Tuz
  • 1 küp şeker
  • 1 küçük domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Enginarların yarısına çıkacak kadar su
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kaseye bir limonu sıkıyoruz.
  2. Üzerine soyulmuş ve yıkanmış baklaları koyuyoruz. (ben iç baklaların dışını da soyuyorum. ) dere otlarını doğruyoruz.
  3. Domatesi küçük küçük doğuruyoruz.
  4. Soğanı doğruyoruz.
  5. 1 kesme şeker, tuz ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
  6. Enginarların içine harcımızı yerleştiriyoruz.
  7. Üzerine enginarların yarısına çıkacak kadar suyu koyuyoruz.
  8. Ardından zeytinyağını döküyoruz.
  9. Kısık ateşte 40-45 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun lokum üzere bir enginar oluyor????.

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst