Zeytinyağlı Ispanaklı Isırgan Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Ispanaklı Isırgan Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 küçük bağ ıspanak
  • 1 küçük bağ ısırgan otu
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet köy biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber toz tatlı biber
  • 1,5 su bardağı olağan su bardağı ile su
Yoğurt sosu için;

  • 1 küçük kase yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
Üzerine;

  • 1 çimdik pulbiber
Zeytinyağlı Ispanaklı Isırgan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ispanağı ve ısırgan otu ayıklayalım sirkeli suda bekletelim, yıkayalım, süzgüye alalım, tencereye yağı koyalım.
  2. Yemeklik doğranmış soğanı koyalım, çekirdekleri çıkarılmış biberleri ekleyelim kabuğu soyup, küçük doğradığımız havucu koyalım 2 dk soteleyelim.
  3. Tencereye ıspanağı ısırgan otu ek edip, karıştıralım bu türlü kısık ateşte 2-3 dk bu biçimde pişsin. daha sonra oda sıcaklığında suyu verelim otlarımızın rengi yeşil kalsın yıkadığımız bulguru ek edelim, karıştıralım.
  4. Tuz baharatı serpelim karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 30-35 dk denetim ederek pişirelim biraz soğuduktan tabağa alalım.
  5. Üzerine isteğe sarımsaklı yoğurt koyalım pulbiber serpelim, isteyen sade yoğurtla tüketebilir afiyet olsun.
Zeytinyağlı Ispanaklı Isırgan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst