Zeytinyağlı Kereviz Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet orta uzunluk kereviz
  • 1 soğan
  • 2 tane havuç
  • 2 tane patates
  • 3 kısım kereviz yaprağı
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 8 adet portakal suyu (bir portakal kabuğu (ince rendeli))
  • 1 su bardağı su
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşık şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağ
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Selamlar????????

Lezzetli mi lezzetli bir kereviz tanımı ile geldim. Çok hoş oldu sofraya koyduğum da bir tencere yemek bitti ???? sizinle de paylaşmak istedim. ????

  1. Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ve ayçiçek yağı ile yavaşça kavrulur.
  2. Akabinde soyulmuş havuç doğranır tencereye eklenir. Sırayla patates ve kerevizi de doğrayıp kavurmaya başlıyoruz.
  3. Portakalların suyunu sıkıp üzerine bir yemek kaşığı mısır nişastası ekleyip uygunca çırpıcı ile çırpıyoruz.
  4. Yemeğimize şeker, tuz ve baharatları ekleyip nişastalı portakal suyunu döküp çabucak suyu da ek ediyoruz.
  5. Kabuğu uygunca yıkanmış portakalı da ince rende kısmında kabuğunu rendeliyoruz. Ve kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
  6. Kaynayınca altını kısıp biraz piştikten daha sonra doğranmış kereviz yapraklarını ek edip pişmeye bırakıyoruz.
  7. esasen piştiğinde etrafı portakal ve kerevizin o mis kokusu saracak her yeri.
  8. Sizde deneyin hayli hoş bir yemek oluyor. Şimdiden afiyet şifa olsun inşaallah ????????.
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst