Zeytinyağlı Kıymalı Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- ️500g bamya (dondurulmuş)
- ️400 gram kıyma
- ️1 adet soğan
- ️5 küçük domates (ikiye bölünmüş)
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️Yaklaşık 500ml kaynamış su
- ️1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- ️2 çay kaşığı zerzevat tozu yahut tuz
- ️2 tatlı kaşığı kuru nane tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce derin bir tavada donmuş bamyaları sıvı yağ ile soteleyin.
- İnce doğranmış soğanları ekleyip yeniden soteleyin.
- Şimdi kıymayı ekleyip her şeyi güzelce kavurun.
- İkiye bölünmüş küçük domatesleri,domates salçasını ve baharatları ekleyip tekrar karıştırın.
- Yaklaşık 500 ml kaynamış suyu üzerine dökün (su bamyaları örtmelidir) ve yemeğimizin suyu yoğunlaşana kadar yaklaşık 30-50 dakika içinde düşük düzeyde pişirin.