Zeytinyağlı Kıymalı Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- ️500g bamya (dondurulmuş)
 - ️400 gram kıyma
 - ️1 adet soğan
 - ️5 küçük domates (ikiye bölünmüş)
 - ️1 yemek kaşığı domates salçası
 - ️Yaklaşık 500ml kaynamış su
 - ️1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
 - ️2 çay kaşığı zerzevat tozu yahut tuz
 - ️2 tatlı kaşığı kuru nane tozu
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce derin bir tavada donmuş bamyaları sıvı yağ ile soteleyin.
 - İnce doğranmış soğanları ekleyip yeniden soteleyin.
 - Şimdi kıymayı ekleyip her şeyi güzelce kavurun.
 - İkiye bölünmüş küçük domatesleri,domates salçasını ve baharatları ekleyip tekrar karıştırın.
 - Yaklaşık 500 ml kaynamış suyu üzerine dökün (su bamyaları örtmelidir) ve yemeğimizin suyu yoğunlaşana kadar yaklaşık 30-50 dakika içinde düşük düzeyde pişirin.