Zeytinyağlı Patlıcan Meze

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Patlıcan Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet sivri biber
  • 2 küçük domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak yahut sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Zeytinyağlı Patlıcan Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm sebzelerimizi küp küp doğrayalım.
  2. Soğanımızı kavurduktan daha sonra, patlıcanlarımızı da ekleyelim.
  3. hemen sonrasında sırasıyla; biberleri, domatesleri,sarımsak tozu, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyeceğiz. Gereçleri ikişer dk kavurarak eklemeliyiz.
  4. Tüm gereçleri kavurunca tenceremizin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pişmesini bekleyelim.
  5. Sebzeler yumuşayınca kapak açık biçimde biraz daha suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. En son maydanoz ekleyip kapatalım. İster sıcak, ister soğuk servis edebilirsiniz. Ben bugün meze üzere değil zerzevat yemeği olarak tercih ettim. Afiyet olsunnn ????
Zeytinyağlı Patlıcan Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst