Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 sap pırasa
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet limon
- Su
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları iki parmak genişliğinde verev doğrayıp su dolu kabın içine alalım. Biraz tuz atıp 5 dakika bekletip süzgece alarak suyun altına tutalım.
- Havuçları ince ince doğrayıp tencereye yağ ile birlikte alarak kavuralım.
- Pırasaları da tencereye alarak bir kaç defa hafifçeçe karıştırıp kavurarak,pirinçleri ve tuzunu ek edelim.
- Pırasaların üzerini geçecek kadar sıcak su eği yaparak kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Üzerine limon suyunu dökelim.
- Soğuk yahut sıcak olarak servis yapabiliriz. Pırasa yemeğinin en lezzetli hali diyebilirim.Afiyet olsun.