Zeytinyağlı Pırasa

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg pırasa
  • 1 baş orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 adet orta uzunluk havuç
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 dolu çay kaşığı tuz
  • 2,5 bardak kaynar su (bardak ölçüsü 200 ml)
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle pırasa soğan ve havuçlarımızı güzelce yıkayıp doğruyoruz.
  2. Soğanlar yemeklik biçimde doğranmış olucak.
  3. daha sonra zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanları kavurmaya başlıyoruz.
  4. hem de bir yandan suyuda kaynatın hazırda beklesin.
  5. Akabinde havucuda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  6. Salçayıda ek edip biraz kavrulduktan daha sonra pirinçi, tuzu ve suyu ekliyoruz.
  7. Karıştırıp kapağını örtüyoruz.
  8. Yaklaşık 5-10 dakika kadar pişiriyoruz fazla tutmayın eriyebilir.
  9. Düdüklüye bakılırsa değişir o yüzden süreyi kendinize bakılırsa ayarlayınız.
  10. Piştikten daha sonra sıcak servis ediniz. Afiyet olsun????.
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst