Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre kadar limonlu su (Kerevizin kararmaması için)
  • 2 adet kereviz
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (En son üzerine)
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda kerevizi güzelce soyup, limonlu suyun içerisine alıyoruz. (bu kademe kararmaması için, mutlaka yapılmalı. ) sonrasındasında patatesi, havucu, soğanı doğrayalım.
  2. Portakal suyunu da sıkalım, ve tüm gereçleri bir kenara alalım.
  3. Birinci evvel soğanlarımızı, akabinde patatesi, havucu ve kerevizi ekleyip güzelce soteleyelim.
  4. Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar, kapağı kapalı pişirdikten daha sonra, içerisine portakal, limon suyu ve kesme şeker ekleyelim.
  5. 10 dakika daha bu türlü pişirelim, zerzevatları denetim edelim ve altını kapatmadan zeytinyağı ekleyip bir cins çevirdikten daha sonra ocaktan alalım. (bunu isteğe bakılırsa yapabilirsiniz, ben daha parlak görünmesi için yapmanızı tavsiye ederim. ) Şimdiden ellerinize sıhhat. Umarım ön yargısı olan her insanın sevebileceği bir lezzet olmuştur. ) Ellerinize sıhhat.
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst