Zeytinyağlı Portakallı Pırasa

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tanımı İçin Gereçler

  • 5-6 adet pırasa verev doğranmış
  • 2 adet havuç verev doğranmış
  • 5-6 adet kuru erik doğranmış
  • 1 portakal suyu
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Zeytinyağında havuçları 5-6 dakika kavurup, pırasaları ekliyoruz.
  2. 5-6 dakika birlikte kavurup üzerine pirinci portakal suyunu ve kuru eriği ekliyoruz.
  3. 1 bardak suyu ek edip en kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  4. Pişen pırasaya limon suyunu sıkıyoruz ve bir ölçü daha zeytinyağı ek ediyoruz. Tenceresinde soğumaya bırakıyoruz.
Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst