Zeytinyağlı Sarma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kg asma yaprağı
  • 1 domates
  • 1 büyük soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2,5 su bardak pirinç
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Sumak
  • Karabiber
  • Toz pul biber
  • Bol nane
Üzeri için;

  • 2 3 dilim limon
  • Tuz
  • Yarım bardak zeytinyağ
  • Sumak suyu
  • Üzerini geçecek kadar su
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Asma yapraklarını güzelce yıkayıp biraz suda bekletelim.
  2. İç harcı için soğan ve biberleri küçük küçük doğrayıp tavada yavaşça kızartalım.
  3. daha sonra üzerine domates, pirinç, salça, baharatlar, maydanozu ekleyelim.
  4. Biraz daha kavrulduktan daha sonra bir köşeye bırakalım.
  5. Asma yapraklarını ince ince birazcık harç ekledikten daha sonra saralım. Tencereye güzelce dizelim.
  6. Üzerine kaynatılmış demlenmiş sumak suyunu süzüp dökelim.
  7. yavaşça tuz ve zeytinyağını gezdirip limon modüllerini üzerine ekleyelim.
  8. Üzerini geçecek kadar kaynatılmış su ekleyelim ve orta ateşte pişirelim.
  9. Suyunu tam çektikten daha sonra biraz dinlendikten daha sonra servis edelim ????.
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst