Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • Yarın kilo taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz,tozşeker,toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tutam ince kıyım dereotu
Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Baklaları ayıklayalım, ikiye üçe keselim .
  2. Derin bir kaba su dolduralım ,bir yemek kaşığı beyaz sirke ,bir tatlı kaşığın un koyalım yeterlice çırpalım.
  3. Baklaları içine atalım ,10dk bekletelim .
  4. daha sonra yıkayalım ,süzgüye alalım .
  5. Öteki tarafta tencereye yağı yemeklik doğranmış soğanı ,küçük doğranmış biberleri koyalım, iki üç dk kısık ateşte kavuralım .
  6. daha sonra salçayı ek edip karıştıralım .
  7. Baklaları da ekleyelim, tuz ,baharatları serpelim kısık ateşte 5 dk bu türlü pissin.
  8. Biraz rengi sararsın ,oda sıcaklığında suyu dökelim karıştıralım .
  9. Fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 45 dk pişirelim,ocağı kapatalım. Üzerine dereootları koyup kapağını kapatalım, isteğe göre sarımsaklı yoğurtla ve sade yoğurtla tüketebiliriz.
Afiyet olsun ilkbaharın müjdecisi bir sebzedir epeyce nefis olur.

Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst