Zeytinyağlı Taze Bakla

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Taze Bakla Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kg taze bakla
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı içine + 2 yemek kaşığı üzerine
  • 4 tane pırasa
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 5 kol dereotu
Zeytinyağlı Taze Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel yıkanır, daha sonra dilediğiniz büyüklükte doğranıp ayıklanır.
  2. Üstünü geçecek kadar su ek edilir, siyah suyunun çıkması için 15 dakika kaynatılır, süzülür.
  3. Pırasalar doğranır, düdüklü tencereye alınır.
  4. Zeytinyağı ve sarımsak eklenip azıcık kavrulur.
  5. Baklalar düdüklü tencereye alınır, üstüne tuz ve şeker eklenir. Biraz daha kavrulur.
  6. Düdüklü tencere kapatılır, düdük indirilince 40 dakika pişirilir.
  7. Açılıp doğranmış dereotu eklenir, soğutulur.
  8. Soğuyunca üzerine zeytinyağı gezdirip, istenirse sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Afiyet olsun ????.
Zeytinyağlı Taze Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst