Zeytinyağlı Taze Fasulye

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze fasulye
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 orta uzunluk domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su (gerekirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
  • Tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Fasulyelerimizi yıkayıp kılçıklarını ayıklayıp ince uzun biçimde kesiyoruz.
  2. Tenceremize yağımızı koyduktan daha sonra üzerine piyazlık doğradığımız soğanlarımızı ve soğanların üzerine de taze fasulyelerimizi ekleyip ocağın altını yakıyoruz.
  3. Tenceremizin kapağını kapatıp, çiğden koyduğumuz soğan ve taze fasulyeleri orta ateşte 10 dakika kadar kendi halinde pişiriyoruz.
  4. ondan sonrasında üzerine tuzumuzu ve küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip kısık ateşte ve karıştırmadan pişmeye bırakıyoruz.
  5. 10-15 dk daha sonra bir tıp karıştırıp suyunu ek ediyoruz.
  6. Pişme durumunu ortada denetim ederek pişme mühletini kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz. (ben yaklaşık 1 saat pişirdim).
  7. Piştikten daha sonra altını kapattığımız yemeğimizin üzerine epey az zeytinyağı gezdirip kapağını kapatarak en az yarım saat dinlendiriyoruz.Afiyet olsun….
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst