Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 700 gram taze fasülye (ben şeker fasülye kullandım)
 - 3 adet domates
 - 1 adet büyük soğan
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - 2 adet küp şeker
 - Tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Taze fasulyenin var ise kılçıkları alınır ve temizlenir.
 - Temizlenen fasulyeler büyükse üç eşit kesime küçükse iki eşit kesime bölünür.
 - 1 büyük uzunluk soğan küçük küçük doğranır ve zeytinyağıyla birlikte tencerede rengi değişinceye kadar kavrulur.
 - Kavrulan soğanların üzerine fasulyeler, fasulyelerin de üzerine küp küp doğranmış ya da rendelenmiş domatesler eklenir.
 - Domatesin suyunun tencerenin en altına kadar ulaştığından emin olun yoksa tabanı meblağ.
 - Tencerenin ağzı kapatılarak 8-10 dk kadar sebzeler buharda pişirilir.
 - 8-10 dk daha sonra tencereye 2 adet küp şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenir.
 - 5 dk orta ateşte pişirilir. sonrasındasında 30-35 dk kısık ateşte pişirilir.
 - Eğer yemeğin suyu az gelmişse yarım çay bardağı su eklenir.Afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	.