Zeytinyağlı Yer Elması Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Yer Elması Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1,5 kg yer elması
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Aldığı kadar su
  • Zeytinyağ
Zeytinyağlı Yer Elması Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle limon sıkılarak su dolu bir kaba konur.
  2. Yer elmalarını patates üzere soyup limonlu suyun içine doğrayalım. bu biçimdece kararmayacaktır.
  3. Öteki bir kaba havuçlarımızı yuvarlak doğrayıp hazırlayalım.
  4. Soğanımızı yemeklik doğrayıp tenceremize alalım üzerine zeytinyağlımızı koyalım.
  5. Pembeleşince sarımsak doğrayıp salça ekleyip kavuralım.
  6. Üzerine yer elması ve havuçlarımızı ek edip bir tık kavuralım.
  7. Tuz ve en son sıcak su ekleyip 40dk pişirelim. (üzerinde köpük oluşursa lezzetini kaçırmaması için bir kalık sayesinde aldıralım. ).
Not:Dilerseniz pişirmek için sıcak su eklerken bir bardak portakal suyu da ek edebilirsiniz hoş bir aroma verir.

Kimi tanımlarda şeker ilave edildiğini nazaranbilirsiniz. Lakin yer elması esasen tatlı patatesi andırır. Ayrıyeten havuç da tatlıdır bu niçinle eklemenizi önermem.

Afiyetler olsun ????.

Zeytinyağlı Yer Elması Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst