2023 çeyreğini hurdaya çıkarmak çözüm mü? Muhasebecilerin görüşü

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Çeyrek hurdaya çıkarma, plan işe yarıyor mu? “Vergi mükelleflerinin ve Devletin çıkmaza giren borçlarına kesinlikle çözüm değil. 2020’den sonra çok fazla borç doğduğu için daha güçlü ve daha organik bir tedbire ihtiyacımız var: Yakında kendimizi borcun yüzde 20’sini ödeme engeliyle karşı karşıya bulacağız. 31 Ekim’de, en yeni borçlar da dahil olmak üzere tüm borçlar iptal edildi ve üstesinden gelinmesi zor olabilir.” Adnkronos/Labitalia böyle söyledi Matteo De Lise, Ulusal Genç Muhasebeciler ve Muhasebe Uzmanları Birliği Başkanı (Ungdcec).

“Ödemelerin daha geniş ve yeterli bir zaman dilimine dağıtılmasının ilk çözüm olabileceğini açıklıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın verilerine göre, 2016-2018 yılları arasında başlayan faturaların iptali için, şunu hatırlatmak isterim ki, tahsilatlar, varsayılan 53,9’a kıyasla 19,9 milyar avro. Diğer şeylerin yanı sıra, son araştırmalara göre şirketler, neredeyse iki şirketten biri için orta-yüksek düzeyde kredi riskiyle birlikte, büyük bir belirsizlikle dolu tarihi bir dönem yaşıyor.” ekler.

“Bu, yakın geçmişte yapılandırıldığı şekliyle vergi mükelleflerinin çoğunluğunun ilgisini çekmeyen veya gerçekten ilgilenenler tarafından kullanılamayan noktasal tedbirler değil, tahsilat açısından da organik reformlara ihtiyacımız olduğu anlamına geliyor”, diye altını çiziyor.

VERGİ YÖNETİMİ VE DEVRİ


Muhasebeciler, hükümetin ekonomik manevralarından “şirketlere hızlı bir şekilde yeniden rekabet edebilme olanağı sağlayacak gerekli alanı” bekliyorlar. Şirketler ve vatandaşların (onlara yardımcı olan muhasebecilerle birlikte) bu yıllar süren fedakarlıklardan ve zorluklardan kurtulmaları ve uygun bir ortama dönmeleri gerekiyor. Bu durum diğer şeylerin yanı sıra vergiyi ve İtalyan ekonomisini desteklemek için yararlı olabilir. Aksi takdirde gelirin giderek azalması riski de vardır”, diyor De Lise bir kez daha.

Vergi heyetiyle ilgili olarak sözlerini şöyle bitiriyor: “Daha fazla basitleştirme bekliyoruz. SC’nin sabit oran rejimleri çerçevesine ilişkin uyum mektubuyla ilgili son olay, şimdiye kadar vaat edilenlerle karşılaştırıldığında ters yönde gidiyor. Ayrıca şunu da umuyoruz: Manevra kurallarının taslağında basitleştirmeyi hedeflediğim önerilecek.”
 
Üst