2024 yılında da Vodafone İtalyan mobil ağları arasında birinci sırada

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Vodafone, Altroconsumo Hi-tech Observatory sıralamasında bu yıl da 58.649 puanla İtalya'nın en iyi mobil şebeke operatörü olarak podyumun en üst basamağına çıktı.. İkinci ve üçüncü sırada Tim (38.651 puan) ve Fastweb (36.299) yer alıyor; birbirlerinden kısa bir mesafede ancak Vodafone'un birinciliğinin oldukça gerisindeler. İlyada (28.138 puan) ve Windtre (25.438) sıralamayı kapatıyor. Aynı sıralama, ister tek başına 4G ağı (Fastweb ve Tim'in podyumda yer değiştirmesiyle) ister tek başına 5G ağı (Windtre'nin son konumu birkaç puan farkla iliad'a bırakmasıyla) dikkate alındığında oldukça benzer kalıyor.


Altroconsumo'nun mobil telefon sağlayıcılarının performansına ilişkin araştırması, CheBanda uygulaması aracılığıyla 16.300'den fazla kullanıcının katkısıyla gerçekleştirildi. operatörünüzün mobil ağının kalitesini ölçmenize olanak tanır. Bu yıl rapor iki önemli yenilikle zenginleştirildi: Fastweb aslında beşinci operatör olarak dahil edildi ve ilk kez 5G teknolojisi en iyi mobil bağlantı deneyiminin genel değerlendirmesine entegre edildi.


Test, verileri akıllı telefonumuza indirmek (indirmek) ve göndermek (yüklemek) için iletim hızını ölçtü. Bu parametreler yalnızca dosyaları almak ve göndermek için gereken süreyi etkilemediğinden (fotoğraflar, videolar, belgeler) ve aynı zamanda web sitelerine erişmek ve onlarla etkileşimde bulunmak için gereken süre son derece önemlidir ve kullanım kalitesi parametrelerini daha da etkiler. Vodafone, 4G'de indirme başına 63,1 Mbps ve 5G'de 183,0 Mbps ile liderliğini sürdürüyor. Ülke ortalaması sırasıyla 48,3 Mbps ve 119,8 Mbps'dir.



Test aynı zamanda en çok ziyaret edilen web sitelerinden bazılarına erişimi de izleyerek sayfanın doğru açılıp açılmadığını ve sayfaya erişim için gereken süreyi kontrol eder.. Genel gecikme 10 saniyeden azsa navigasyon kalitesi iyi kabul edilir; sayfaya erişimde daha uzun bir gecikme veya başarısızlık olumsuz kabul edilir. Her operatör için başarı oranı sayılır. Ayrıca test, seçilen videonun yükleme ve bekleme süresini, duraklamaları (ara belleğe alma) ve bekleme sürelerini kontrol eder. 12 saniyeden kısa gecikmeler için akış kalitesinin iyi olduğu kabul edilir; daha uzun gecikmeler veya videonun yüklenmemesi olumsuz olarak değerlendirilir. Her operatör için başarı oranı sayılır.

Anket aynı zamanda İtalya'nın çeşitli bölgelerinde ve ana şehirlerindeki 5 operatörün mobil ağlarının genel kalitesinin ölçümünü de içeriyor. Bölgelerle ilgili olarak, Molise, Valle d'Aosta ve kısmen Basilicata ve Trentino-Alto Adige gibi daha az nüfuslu olanlarda toplanan az miktardaki verinin her zaman güvenilir bir genel bakışa izin vermediğine dikkat edilmelidir. Sonuçlar, Vodafone'un tüm bölgelerde ne kadar güçlü bir konumda olduğunu ve TIM (Lazio, Puglia ve Veneto'da), WindTre (Marche'de), Fast Web (Sicilya'da) gibi diğer operatörler tarafından yalnızca zaman zaman geride bırakıldığını gösteriyor.

İtalya'nın 8 ana şehrine ilişkin verilere geçildiğinde, Vodafone Roma, Napoli, Palermo, Bologna'daki rakiplerini açıkça (iki kattan fazla) geride bıraksa bile sıralamanın genele göre nasıl önemli değişikliklere uğrayabileceği görülebilir. ve Floransa. Altroconsumo, ölçümlerin mevcut en iyi mobil teknolojiyi kullanan kullanıcılar tarafından gerçekleştirildiğini, dolayısıyla testlerin çoğunluğunun 4G'de (%82'nin üzerinde), iyi bir kısmın ise 5G'de (%16) gerçekleştiğini açıklıyor; yıl önce ve 3G'de (%1,6) ve 2G'de (%0,3'ten az) yalnızca küçük bir kısım vardı.
 
Üst