3 Gereçli Çıtır Patates Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 5 adet orta uzunluk patates
 - 4 yemek kaşığı dolusu un
 - 2. çay kaşığı tuz
 - (isteğe bağlı 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber)
 
- Sıvıyağ
 
- 1 kase yoğurt
 - 1 diş sarımsak
 - Az tuz
 - Pul biber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim.
 - Suyunu düzgünce sıkıp suyunu ‘kullanmayacağız’ dökücez.
 - Rendelenmiş suyu sıkılmış patateslerin üzerine unu ve tuzu ek edip uygunca karıştıralım.
 - Yoğurur üzere daha sonra ceviz büyüklüğünde köfte formu verelim.
 - Tavaya sıvı yağını alıp kızdıralım çıtır patatesleri artlı önlü kızarana kadar pişirelim. Yapacak olanlara afiyet olsun.