ABD’li Bankalar, Kendi Stabil Coinlerini Oluşturacak

AliDayı

New member
Son periyotların en tartışmalı yatırım araçları, hiç elbet kripto paralar. Bazıları bu yatırım araçlarını “balon” olarak görürken bazıları ise başta Bitcoin olmak üzere çeşitli kripto para projelerini “geleceğin ta kendisi” formunda nitelendiriyor. Artık sizlere, klâsik finans dalının kripto para topluluğunu resmen tanımaya başladığını gözler önüne seren bir gelişmeden bahsedeceğiz.

Kripto para üniteleri içinde “stabil coin” olarak isimlendirdiğimiz bir tıp var. Bu tıptaki kripto para üniteleri, direkt fizikî bir para ünitesinin bedeline endeksliler. Örneğin Tether (USDT), USD Coin (USDC) ya da Binance USD (BUSD). Bu stabil coinler, ebediyen 1 dolar civarında süreç görüyor ve birtakım yatırımcılar, farklı bir fizikî para ünitesi ile stabil coin alarak yatırım yapabiliyorlar. Bahisle ilgili olarak bir ortaya gelen ABD’nin önde gelen bankaları ise kendi stabil coinlerini oluşturmak için harekete geçtiler.

Üçüncü taraf stabil coinlere alternatif olacak


ABD bankaları, kendi stabil coinleri için “USDF Konsorsiyumu“nu kurdular. Konsorsiyumun üyeleri ortalarında ise New York Community Bank, Sterling National Bank, Synovus Bank, FirstBank ve NBH Bank üzere finans kuruluşları ile Figure Technologies ve JAM FINTOP üzere şirketler yer alıyor. Konsorsiyumu kuran üyeler, stabil coinin kullanmasını yaygınlaştırmayı ve bu kripto para ünitesini insanlara benimsetmeye çalışacaklar.

Provenance Blockchain üzerine kurulacak stabil coin, kripto para borsalarındaki süreçlere ek olarak şahıslar ya da işletmeler ortası para transferi ve fatura ödeme üzere bir fazlaca alanda kullanılabilir olacak. Sırf konsorsiyum üyesi bankalar tarafınca üretilecek olan stabil coin, aslında ABD bankalarının dijital doları olarak karşımıza çıkmış olacak.

Bu içerik yatırım tavsiyesi değildir.
 
Üst