Antep Yuvarlaması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Antep Yuvarlaması Tanımı İçin Materyaller

Köftesi için;

  • 250 gram yağsız kıyma
  • 250 gram pirinç unu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
İç materyal için;

  • 1 su bardağı nohut
  • Bir modül kuşbaşı et
Terbiyesi için;

  • Yarım kilo yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
Üzeri için;

  • Sıvıyağ
  • Nane
Antep Yuvarlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bütün gereçleri yoğurma kabına alıyoruz ve susuz güzelce özleşene kadar yoğuruyoruz.Su katarsak yuvarlamamız tutmaz.
  2. Güzelce yoğurduktan daha sonra hayli az elimizi ıslatıp yoğuralım.
  3. Bu yoğurma süreci 20 -25 dk sürüyor.
  4. Artık köfteden kesimler koparıp uzun kesimler yapıyoruz ve küçük küçük koparıp yuvarlıyoruz.
  5. ondan sonrasında bir süzeğin üstüne koyuyoruz bütün köfteleri ve buharda haşlama yapacağız.Köfteler yavaşça sertleşince pişirme süreci bitti.
  6. Kuşbaşı doğranmış etimizi tencereye alalım.
  7. Çok az kavurduktan daha sonra üzerine 2 su bardağı kadar su ekleyelim.
  8. sonrasındasında nohutunu da ekleyelim ve yaptığımız köfteleri ekleyelim.
  9. Terbiyesi için genişçe bir kaba yoğurdu ve bütün malzemeyi alalım ve güzelce çırpalım ve tenceredeki yemeğin suyundan yoğurdun içine yavaş yavaş ek edelim o sırada daima karıştırmak gerekiyor.
  10. İkisininde ısısı tıpkı olana kadar bu biçimde devam edelim ve birleştirelim.
  11. 1-2 taşım kaynattıktan daha sonra da nanesini yakıyoruz üzerine ek ediyoruz.
Afiyet olsun.

Antep Yuvarlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst