Atletizmde Massimo Stano'nun 20 km'lik yürüyüşte yeni İtalyan rekoru

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
İtalyan atletizmi için sonsuz ve inanılmaz bir gün. Glasgow'dan Çin'e, Dünya Salon Şampiyonası'ndan Taicang yürüyüş yarışı klasiğine kadar. Olimpiyat şampiyonu Massimo Stano, 20 kilometrede İtalya rekorunu kırdı: 1 saat 17:26, bu süre ile Cumartesi ile Pazar arasındaki İtalyan gecesinde 2019'dan beri La Coruna'da elde ettiği 1 saat 17:45'lik rekoru daha da geliştirdi. Fiamme Oro'dan İtalyan sporcu, Çinli Zhang Jun (1 saat 17:26) ile aynı sürede bitiş çizgisinde ikinci, Oyunlar'da sekizinci, yarışı kazanan ve Apulian'ın uzun süren aradan sonra Stano'yu yakalama konusunda başarılı. on dördüncüden başlayarak birkaç kilometre. Üçüncüsü ise 1 saat 17:44'lük derecesiyle Brezilyalı dünya bronz madalyalı Caio Bonfim oldu.

Patrick Parcesepe tarafından eğitilen atlet için bu, yılın ilk 'yirmi'siydi: On dokuz saniyelik ilerleme ile performans, Roma'daki Avrupa Şampiyonası'ndan Paris'teki Olimpiyatlara kadar sezonluk olaylar göz önüne alındığında fazlasıyla rahatlatıcı. . İlk on kilometresi 39:22'de, saniyeleri 38:04'te, yol kenarındaki Çin halkının sıcaklığı karşısında bunalıma giriyor. Taicang ona şans getirmeye devam ediyor: 2018'de Dünya Takım Yürüyüş Şampiyonası'nda üçüncü oldu. Bu, İtalyan atletizmi için rüya gibi bir kışın yaşandığı 24. İtalyan rekoru.

“Bu gerçekten hoşuma gitti – Çin'den Massimo Stano diyor – ve fiziksel ve zihinsel olarak her açıdan kendimi iyi hissettim. Benim için beklenmedik bir rekor ama belki de tam beklemediğiniz bir anda gelmesi gerekir. Her şeyden önce, İtalyan rekorundan çok daha fazla bu hislerden son derece mutluyum. Birkaç yıldır hiç olmadığı kadar kendimi yeniden 20 km'de buldum: Stano geri döndü. Form durumunu kontrol etmek ve aynı zamanda bu mesafeden güveni yeniden kazanmak için yapılan bir yarıştı.”

Burada geçen yaz Budapeşte'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda emekli olması ve ardından 35 kilometrede yedinci olarak dünya şampiyonu olmasıyla ilgili bir gönderme var. “Geçen sezonun saati olan 1 saat 20:07 ile Olimpiyatlara gitmeyi kolayca kabul etmezdim çünkü oraya gidip yapmak istediğim şey bu değil. Artık her şey değişiyor – diyor – Ayrıca, diğer durumlarda beni etkileyebilecek beklenmedik olayları da sorunsuz bir şekilde yönetmeyi başardım: yakıt doldururken düşen bir jel, nefes alarak hafiflettiğim karın rahatsızlığı”.

Başlangıçta serin ama ideal hava, yaklaşık dört derece ve açık gökyüzü. “Termal tişört, boyunluk ve eldivenlerle başladım ama buna alıştım çünkü burada da soğukta antrenman yaptım ve son günlerde Nanjing'de de kar buldum. Buraya zihinsel olarak özgür bir şekilde, olumlu düşüncelerle, baskı olmadan ve beklentiler olmadan geldim, ne olacağını merakla bekliyordum, diye devam ediyor Stano, aradığım cevapları aldım. Fikir, ne zaman hareket etmem gerektiğini anlamak için bir grupta kalmaktı ve on üç kilometre sonra saldırmaya karar verdim, ancak sonra hakemlerden gelen dört sarı uyarı ışığını gördüm, bunun hiçbir sonucu olmadı, ancak yavaşlamayı tercih ettim. Sonunda Zhang Jun'la yola devam ettim ve zafere doğru koşmadım ki bu benim için hiçbir şeyi değiştirmezdi.”

“Birkaç aydır antrenmanlarda Castelporziano'daki hazırlıkları paylaştığım Çinli sporculardan birçok teşvik aldım. Sadece öğrenmem gerekiyor ve bunu yapmayı asla bırakmak istemiyorum. Şimdi birkaç haftalık iyileşmenin ardından çalışmaya devam ediyoruz. Bu övgü, antrenmanda bir şeyleri değiştirerek oyuna geri dönen teknik direktör Parcesepe başta olmak üzere tüm ekibime aittir. Ve düşüncelerim aileme dönüyor: Tokyo Olimpiyatları'ndan birkaç ay önce, Sophie doğdu, küçük Liam birkaç gün önce geldi ve bu yıl da Oyunlar var… Sonra Azzurri için harika sonuçların olduğu bu dönemde yapamadım. daha az olmasın. Ve belki de 2024'teki 24. İtalya rekorunun benim olması semboliktir!” diye bitiriyor.