“Avrupa egemen servet fonu ve kritik konularda AB düzenlemelerinin üstesinden gelmek”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
“Avrupa bize, Rus fosil enerjisinden dijital ekolojik geçiş için gerekli olan Çin hammaddelerine daha kötü bir tabiliğe geçmemek için kritik hammaddeler üzerinde stratejik özerkliğe mümkün olan en kısa sürede ulaşılması gerektiğini söylüyor. Ülkeyi hazırladık ve var olan ve bu materyallerden bazılarını çıkardığımız yatakların haritalarını güncelledik.. Artık bunların büyük ölçüde korunan alanlarda olduğunun farkındayız”. Bu, İtalya’da İşletme ve Maden Bakanı Adolfo Urso tarafından Roma’da Ara Pacis oditoryumunda düzenlenen Pozisyon Belgesinin sunum etkinliğinin oturum aralarında ifade edildi. “Biz Avrupa’dan, belirlediği hedeflere nasıl ulaşacağımızı bize açıkça söylemesini ve kendimizi bunu yapacak bir konuma getirmesini isteyin”, altını çiziyor.

Mimit’in sahibi, “Hem diğer kıtalardan mevduat temini hem de kritik hammaddelerin çıkarılması ve işlenmesi ile ilgili olarak Avrupa stratejik hedeflerine ulaşmada şirketleri destekleyen bir Avrupa egemen servet fonu talep ediyoruz” diye devam etti. Dahası, Avrupa bize hedeflerimize ulaşmamızı engelleyecek önceki düzenlemeleri nasıl aşacağımızı söylemelidir. Vatandaşlarımızla konuşmak için açıklığa, şeffaflığa ve sorumluluğa ihtiyacımız var” dedi.

Urso, “Iren’in projesini paylaşıyoruz ve kritik hammaddeler üzerinde döngüsel bir ekonomi yaratması için onu teşvik etmek istiyoruz” dedi. İtalya bu sayede Avrupa’da da bu konuda liderliği üstlenebilir. Biz know-how ülkesiyiz” dedi.
 
Üst