Ayvalı Portakallı Ekşili Pırasa

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ayvalı Portakallı Ekşili Pırasa Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet orta uzunluk ayva
  • 1 adet orta uzunluk portakal
  • 1 su bardağı domates sos
  • 1 fincan pirinç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı koruk ekşisi(koruk ekşisi yoksa yarım limon suyu)
  • 1 tatlı kaşığı ekşi pekmez
  • 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. )
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 4 yemek kaşığı su
Ayvalı Portakallı Ekşili Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel pırasayı temizleyelim. Yıkayalım ve doğrayalım.
  2. Portakal, havucu ve kuru soğanı soyalım. Ayvayı soymuyorum. Yıkayalım doğrayalım.
  3. Dört yemek kaşığı zeytinyağını düdüklü tencereye koyalım. Soğanı ekleyip yavaşça kavuralım.
  4. Soğanın üzerine havuç, ayva ve pırasayı ekleyip yavaşça kavuralım.
  5. Üzerine portakal ve domates sosu ekleyip karıştıralım. Pirinci ve 4 yemek kaşığı suyunu ekleyip ,baharat ve tuzunu ayarlayalım. Koruk ekşisi ve pekmezini ekleyelim.
  6. Kaynayınca düdüklünün kapağını kapatalım. Düdüklünün sibobu çıkınca beş dakika kaynatıp ocağı kapatalım.
  7. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Ayvalı Portakallı Ekşili Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst