Az Gereçli Havuçlu Bulgurlu Kabak Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Az Materyalli Havuçlu Bulgurlu Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yemeklik kabak
  • 1 küçük havuç
  • 1 adet kuru soğan ortaboy
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme bulgur
  • 4 su bardağı kaynar
  • 1 çay kaşığı tuz (tepeli)
Az Gereçli Havuçlu Bulgurlu Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabağın kabuklarını soyup yıkadıktan daha sonra küp küp doğrayalım.
  2. Tencereye sıvı yağ koyup üzerine ince doğradığımız soğanı ek edelim.
  3. Üzerine havucu küçük küpler halinde doğrayalım sarımsağı ortadan bölüp tencereye alıp biraz soteleyelim.
  4. Akabinde salçayı koyup kokusu çıkana kadar kavuralım tuzunu ve bulguru ek edip karıştıralım.
  5. Kaynar su koyup kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Kabak yemeği pişdikten daha sonra biraz kıvam alması için dinlendirelim.
  7. Kabak yemeği hazır pilav yada makarnayla servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Az Gereçli Havuçlu Bulgurlu Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst