Bakhmut Savaşı, Prigozhin: “Şehrin kalbine yakın Wagner”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Ukrayna’daki savaşta Rusya’nın yanında savaşan Wagner’in paralı askerleri, haftalardır çatışmanın merkezindeki Donbass şehri Bakhmut savaşında yeni başarılar elde ediyor. Wagner’in 1 numarası Evgeny Prigozhin, adamlarının şehir merkezine 1,2 km uzaklıkta olduğunu duyurur. Bu saatlerde yayınlanan bir videoda Prigozhin’in “Şehrin idari merkezine 1200 metre uzaktayız” sözleri yer alıyor. Videoda, üzerinden dumanların yükseldiği bir bina, “Belediye idare binasıdır” şeklinde belirtiliyor. Videonun coğrafi konumunu belirleyen CNN’e göre Prigozhin’in sözleri doğru.


Ayrıca oku


“Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kuzeyden karşı taarruza geçeceği nokta burasıdır, bizim için taraflarımızın korunması önemlidir. Böyle bir şey olursa her şey yolunda demektir. Aksi takdirde Wagner etrafı Ukraynalılarla çevrili olacak. Bakhmut’un merkezinde”, Moskova’dan destek taleplerini yineleyen Prigozhin tarafından özetlenen senaryo: 10.000 ton cephane, belki de oligarkların pahasına.

Cephenin diğer tarafından Ukrayna haberleşmesi geliyor. Silahlı kuvvetlerin doğu komutanlığı sözcüsü Serhii Cherevatyi’ye göre, son 24 saat içinde Kiev’deki birlikler ile Moskova’daki Wagner adamları ve Rus paraşütçülerinden oluşan kuvvetler arasında 20 ‘temas’ kaydedildi.

Cherevatyi, “Düşman, önceki hafta olduğu gibi tüm hafta boyunca aktif olarak muharebe operasyonları yürüttü. Dün de bir istisna değildi.” dedi. “Son 24 saat içinde düşman, topçu ve çok sayıda roketatarla Bakhmut bölgesindeki mevzilerimize 157 kez saldırdı. Wagner imha edilmedi, ancak bunu başarma yolundayız.”


İngiliz Savunma Bakanlığı başkanlığındaki istihbarat tarafından sağlanan en son bağımsız güncellemeler, şehrin Rus kuvvetleri tarafından ele geçirilen doğu kısmının kontrolüne atıfta bulunuyor. Ukrayna, cephe hattını belirleyen nehrin karşısında, Bakhmut’un batısında tutunmaya devam ediyor.
 
Üst