Barbunya Pilaki

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Gereçler

  • 300 gram dondurulmuş ya da taze barbunya,
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 küçük uzunluk soğan soğan
  • 2 küçük diş sarımsak
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı (Sızma olacak)
  • 3 çorba kaşığı domates püresi
  • 3 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tuz 1’er çay kaşığı kimyon ve toz tatlı biber
Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanlar yemeklik doğranır sarımsaklar ile birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Üzerine küp halinde doğranmış patates ve havuçları eklenir.
  3. Üzerine tuz ve şeker ilave edilerek orta ateşte 10 dakika çevrilir.
  4. Akabinde salça eklenir, barbunya eklenir birkaç tıp daha çevrilir.
  5. Baharatlar ve domates sosu eklendikten daha sonra tencerenin kapağı kapatılır ve ocak kısılır.
  6. 10 dakika daha sonra üzerini kaplayacak kadar sıcak su ek edilir ocağın altı açılır 10 dakika kadar pişirilir.
  7. 10 dakika daha sonra tekrar ocak kısılır suyu yavaşça çekene kadar pişirilir *afiyet olsun.
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst