Barbunya Pilaki Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 300 gram dondurulmuş ya da taze barbunya,
 - 2 orta uzunluk patates
 - 1 küçük uzunluk soğan soğan
 - 2 küçük diş sarımsak
 - 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı (Sızma olacak)
 - 3 çorba kaşığı domates püresi
 - 3 çorba kaşığı domates püresi
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tuz 1’er çay kaşığı kimyon ve toz tatlı biber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlar yemeklik doğranır sarımsaklar ile birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur.
 - Üzerine küp halinde doğranmış patates ve havuçları eklenir.
 - Üzerine tuz ve şeker ilave edilerek orta ateşte 10 dakika çevrilir.
 - Akabinde salça eklenir, barbunya eklenir birkaç tıp daha çevrilir.
 - Baharatlar ve domates sosu eklendikten daha sonra tencerenin kapağı kapatılır ve ocak kısılır.
 - 10 dakika daha sonra üzerini kaplayacak kadar sıcak su ek edilir ocağın altı açılır 10 dakika kadar pişirilir.
 - 10 dakika daha sonra tekrar ocak kısılır suyu yavaşça çekene kadar pişirilir *afiyet olsun.