Barbunya Pilaki

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı barbunya
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet domates (küp küp doğranacak) ya da 3 yemek kaşığı konserve domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet ince doğranmış patates
  • 1 adet ince biçimde doğranmış havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı tuz (damak zevkinize bakılırsa)
Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Barbunya geceden suya konularak ıslatılır.
  2. Sonraki gün tencereye alınıp, üzerine su eklenerek yumuşayana kadar haşlanır. Dikkat edin ki hamur olmasın.
  3. Soğan küp küp doğranarak diğer bir tencereye alınarak, üzerine yarım su bardağı su ile pişirilir.
  4. Yumuşayan soğana yarım su bardağı zeytinyağı ek edilir. (ben zeytinyağlı yemekleri bu türlü yapıyorum, yağ yanmıyor. )
  5. 1 dk kadar kavurduktan domates eklenip 1 dk kadar tekrar kavrulur.
  6. Kavrulan karışıma salça da eklenerek, salça ezilene kadar karıştırılır.
  7. Patates ve havuç eklenerek 4 dk kavrulur.
  8. Sarımsak eklenir ve kokusu çıkana kadar karıştırılır.
  9. 2 su bardağı su eklenerek patates ve havuç yumuşamaya bırakılır. (burada müddet vermiyorum, patatesin cinsine göre değişiyor. Sizler denetim ederek yapmalısınız. ).
  10. Sebzeler de yumusadiktan daha sonra barbunya eklenerek 1 su bardağı su ek edilir. Su kaynayınca altı kapatılarak dinlendirilir. (sizin patatesli ve havuç epey su cekmediyse ilave etmeyebilirsiniz suyu. ).
  11. Soğuk servis edilir.
Afiyet olsun.

Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst