Başkanlık Seçimleri, Güney Kore Yoon'dan sonra oy kullanacak

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Sonuna kadar devam etti Güney Kore'de, 3 Haziran'ın erken başkanlık cumhurbaşkanlığı unsurları için seçim kampanyası. Seçmenler, 3 Aralık'taki olayların yankılarının hala güçlü olduğu bir ülkede yeni cumhurbaşkanını seçmeye çağrılır, o zamanki Başkan Yoon Suk Yeol kısa süre sonra sık sıklık yasasını dayatmaya çalıştığında. Pozisyondan kaldırıldı ve yeni başkan aylarca sürüklenen siyasi krizi ve Yoon'un kararlarının ekonomi üzerindeki sonuçlarını yönetmek zorunda kalacak. Hepsi bir ülkede, 'Dosya' Kuzey Kore'nin, ABD ile bir ilişkinin, Seul'in tarihi müttefiklerinin, Donald Trump tehdidinin% 25'e ve Washington'un savunma sektöründeki ilişkileri yeniden tanımlama arzusuyla işaretiyle derinden bölünmüştür. Ve ayrıca ilk ticari ortak olan Çin ile 'karmaşık' ilişkiler.

Anketler, Demokrat Parti'nin adayı olan favori Lee Jae -Myung'a, Yoon ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinin zorluğunu bir avuç oy için kaybediyor. Son ankette, Güney Kore Ajansı Yonhap'ın%49.2 ile liderlik ettiğini bildiriyor. Arkasında Hükümet Partisi, Popüler Güç Partisi (PPP),%36,8'e akredite edilmiş Kim Moon-soo var. “Oyunuz tarihi değiştirebilir ve demokrasimizi koruyabilir,” dedi Lee, dün 2010'dan 2018'e kadar belediye başkanı ve seçim kampanyasının son aşamaları arasında yer alan şehir.

Kim gününe Seul'de bitirmek için Jeju'nun adasında başladı. Anketlerde üçüncü pozisyonda,%10'un biraz üzerinde duracak olan Reform Partisi'nin Lee Jun-seok. Yonhap tarafından bildirildiği gibi Kim, “Lee Jun-seok'a oy vermek sadece Lee Jae-Myung'un avantajına giderdi” dedi.

Hem Kim hem de Lee tarafından çözülen erken oy, Perşembe ve Cuma günleri arasında toplam 44 milyondan fazla 15 milyondan fazla seçmen tarafından seçildi. Katılım%34.74, 2022 rekorundan biraz daha azdı (%36.93).

3 Aralık etkinliklerinden geçen altı ay içinde, ülkenin destekçileri ve Yoon'un çıkarıcılarına bölünen protestoların Güney Kore'nin üç geçici başkan vardı.

Aralık ayında, Seul Parlamentosu Yoon'un itirazına oy verdikten sonra (Nisan ayında Anayasa Mahkemesi tarafından görevden çıkarılmasıyla teyit edildi), Başbakan Han Duck Soo, Başkan'ın geçici olarak görevlendirildiği ve nihayetinde Han'ın suçlamasının ardından Choi Sang-Mok'a geçtiğini ve nihayetinde Başkan olarak yeniden entegre edildiğinde Han'a döndüğünü varsaymıştı. Ancak Han'ın kendisi Mayıs ayının başında cumhurbaşkanlığı seçimlerine başvurma niyetini duyurdu ve sonra geri adım attı. 2 Mayıs'ta Eğitim Bakanı Lee Ju-ho geçici başkanlık görevini üstlendi. Partiyi terk eden Yoon, ayaklanma ve gücün kötüye kullanılması suçlamalarına cevap vermelidir.

Oy sayısı


İlk cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına yaklaşık 44 milyon Güney Koreli var. Kadınlar seçmenlerin neredeyse yarısını yaklaşık 52 milyon insanı olan bir ülkede temsil ediyor, ancak adaylar arasında kadın yok. 14.295 koltuk 20.00'de, İtalya'daki 13'ü 28.500'den fazla polis memuru tarafından 'Manned' olarak kapanacak. En çok oyu alanlar 5 yıllık bir görevle yeni başkan olacak.
 
Üst