Benedict XVI, Papa Francis: “Etikten yoksun insanlar tarafından istismar edilen ölüm”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Vatikan, 5 Şubat (Adnkronos)

Benedict XVI’nın ölümü “Kiliseden değil, partiden insanlar tarafından istismar edildi”, “etikten yoksun” insanlar. Bunlar Güney Sudan’dan dönüş uçuşunda Papa’nın sözleri. “Papa Benedict ile her şeyi konuşabildiğimi söylemek isterdim. (Ayrıca) fikrimi değiştirebilirdim. O her zaman yanımdaydı, beni destekliyordu ve bir sıkıntısı olursa bana söylerdi ve biz de giderdik. konuş. Hiçbir sorun olmadı”.

Bergoglio somut örnekler veriyor: “Bir keresinde eşcinsellerin evliliğinden, evliliğin bir ayin olduğundan ve bizim bir ayin yapamayacağımızdan, ancak Fransa’da başlayan medeni hukuk yoluyla mülkü sigortalama olasılığı olduğundan bahsetmiştim. .. herhangi bir kişi sivil birlik kurabilir, mutlaka bir çift olarak değil. Emekli olan yaşlı hanımlar örneğin … çünkü çok şey kazanabilirsiniz. Kendisinin büyük bir ilahiyatçı olduğuna inanan bir kişi, bir arkadaşı aracılığıyla Papa Benedict ona gitti ve hakkımda şikayette bulundu. Benedict korkmadı, dört birinci düzey kardinal ilahiyatçıyı aradı ve dedi ki: bunu bana açıkla, onlar da açıkladılar. Ve böylece hikaye sona erdi. Ve ‘nasıl olduğunu görmek için bir anekdot Bir şikayet olduğunda Benedetto taşındı”.

“Benedict’in yeni Papa’nın yaptıklarına küstüğüne dair söylenen bazı hikayeler, diyor Francis, ‘Çin hikayeleri’. Aslında, Benedict bazı kararlar almak için ona danıştım. Ve kabul etti. Kabul etti. Sanırım Benedict’in ölümünün kendi değirmenlerine un katmak isteyenler tarafından sömürüldüğünü ve böylesine iyi bir insanı sömürenlere, yani Tanrı aşkına, neredeyse Kilise’nin kutsal bir babası diyeceğim, onların ahlak değil insan olduğunu söyleyebilirim. , onlar partinin insanları, kilisenin değil… her yerde görebilirsiniz, partilerin teolojik pozisyonlarını yapma eğilimi.Bu şeyler kendi kendine düşecek veya düşmezlerse olduğu gibi devam edecekler Kilise tarihinde birçok kez oldu. Papa Benedict’in kim olduğunu açıkça söylemek istedim, küskün bir adam değildi”. Papa’nın Latin Ayini üzerindeki baskısının ardından küskün bir Ratzinger’dan bahsetmişken, mgr. Georg Ganswein, Papa emekli eski kişisel sekreteri.