Beşamel Soslu Brokoli

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Beşamel Soslu Brokoli Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet brokoli
  • 1 adet küçük karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Ve üzeri için kaşar peyniri
Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı sut
  • Tuz ve karabiber
Beşamel Soslu Brokoli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel tencereye 1 litre kadar su alıp içine 1 yemek kaşığından az tuz atıp materyalleri tek tek haşlıyoruz, küçük küçük doğruyoruz.
  2. Havuç ve patatesi de tıpkı biçimde suda haşlıyoruz.
  3. Hepsini haşladıktan daha sonra borcama alıyoruz sonrasındasında beşamel sosunu hazırlıyoruz.
  4. Sosu için tencereye tereyağını alıp eritip unu ekliyoruz kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine sütü ekliyoruz bir taşım kaynadıktan daha sonra tuz ve karabiber atıp kapatıyoruz.
  5. çabucak sonrasında sebzelerin üzerine döküyoruz. En üste kaşar peynir ekleyip fırına veriyoruz, güzelce kızarınca çıkartıyoruz, afiyet olsun.
Beşamel Soslu Brokoli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst