Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2/3 adet orta uzunluk patates
 - 250 gram kıyma
 - 1 adet iri kuru soğan
 - 300 gram mantar
 - 1 yemek kaşığı salça
 - Yarım çay bardağından az zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Karabiber
 - Yarım demet maydanoz
 
- 2 buçuk su bardağı süt
 - 1buçuk yemek kaşığı tereyağı
 - 2 yemek kaşığı un
 - Karabiber
 - Tuz
 
- Kaşar peyniri
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları yemeklik biçimde doğrayalım sıvı yağda pembeleşene kadar pişirelim. Kıymayı ekleyerek rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
 - Salçasını ek edin.
 - Mantarları temizleyerek iri iri doğrayın ve kıymaya ek edin.
 - Mantarlar suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirmeye devam edin.
 - Son olarak maydanozu, tuzu ve karabiberini ek edip bir iki çevirdikten daha sonra ocaktan alın.
 - Patatesleri soyarak fazla kalın olmayacak halde dilimleyin.
 - Fırın tepsisini yağlayarak tabanına bir sıra patates dizin.
 - Üzerine kıymalı mantarlı harçtan serin ve 1 çay bardağından az kadar sıcak su ek edin.
 - Tepsinin üzerini folyo ile kapatın.
 - 200 derece fırında 30/35dakika pişirin. Afiyet olsun.