Bişektomi – hollywood yanağı

bencede

New member
Bişektomi Nedir?

Bişektomi
estetik uygulaması bayan ya da erkek fark etmeden yapılabilen muteber bir cerrahi süreçtir. Yüzün daha genç ve daha uygun görünmesini sağlayan yanak cerrahisi uygulamaları günümüzde pek tanınan bir hal almıştır.

Yanak inceltme estetiği olan operasyon yanak içerisine yapılan kesi süreçleriyle fazla olan yağların alınarak yüzün daha keskin çizgilere kavuşmasına yardımcı olan bir operasyondur.

Bişektomi Nasıl Yapılır?

Yanak inceltme estetiği olarak bilinen operasyon genel olarak ayaktan tedavi statüsünde yer almaktadır. Lokal anestezi altında yapılan bişektomi operasyonu yanak içerisinden açılan kesiler sayesinde fazla olan yağların alınması biçiminde gerçekleştirilir.

Yağ dokusu çıkarıldıktan daha sonra yaraya bir dikiş atılır ve yanak ortasında olduğu için iz kalma mümkünlüğü mevcut değildir. Her iki yanağa da uygulanabilen bir operasyon olup ekseriyetle bir sorun oluşmadığı takdirde en çok 45 dakika üzere bir müddetde tamamlanıp hasta taburcu edilir.

Bişektomi Kimlere Yaptırabilir?

Bişektomi yani yanak cerrahisi uygulamaları 18 yaşından büyük, erkek ya da bayan fark etmeden herkese itimatla uygulanabilen estetik işlemlerdendir. Uzman doktorlar uygulama için herkesi uygun görürken 45 yaş üzeri ya da fazlaca kilolu olan bireylere operasyon yapılmasını uygun görmezler.

Bişektomi Ameliyatı Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Operasyonların hepsinde olduğu üzere süratli bir düzgünleşme sürecinin gerçekleşmesi için operasyon öncesinde kesinlikle alkol ve sigara kullanması bırakılmalıdır. Aspirin ya da kan sulandırıcı bir ilaç kullanması mevcut ise bu ilaçlar kesilmeli ve uzman doktor bahis hakkında bilgilendirilmelidir.

Gebe olan ya da farklı bir rahatsızlığı olan bireylerin kesinlikle ayrıntılarını operasyon öncesinde uzman doktorla paylaşmalıdır ve inançlı bir biçimde operasyona karar verilmesi için hastanın uygunluğu belirlenmelidir.

Bişektomi Ameliyatı daha sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her hasta için düzgünleşme mühletleri cilt yapılarına bağlı olarak değişiklik gösterse de genel olarak tam güzelleşme 14 gün ortasında olmaktadır.

Operasyon daha sonrasında birinci 3 gün kanama açısından değerli olmasından dolayı yumuşak yiyecekler yiyerek güneşe direk maruz kalınmamalıdır. Bu operasyon daha sonrasında süratli bir güzelleşme gerçekleşirken hastanın elmacık kemikleri daha besbelli ve yüz çizgileri istediği görünüme kavuşmuş olacaktır.

Bişektominin Avantajları Nelerdir?

Süreçlerin kısa periyodik olması ve hastaneye yatış gerektirmeyen bir uygulama olması sağladığı en büyük avantajlardandır. Dolgu ya da protez süreci uygulanmadığından dolayı cilt üzerinde rastgele bir pürüz oluşmadan tesirli sonuçlar alınmaktadır.

Kesi yapılan bölge yanak içerisinde olduğundan bireyde dikiş izi ya da rastgele bir kesi izi kalma mümkünlüğü mevcut değildir. Düzgünleşme süreci çok süratli olup lokal anestezi ile yapıldığından anestezinin risklerini barındırmayan bir operasyondur.

Bişektomi Ameliyatı sonuçları

Ayaktan yapılan kısa periyodik bir tedavidir ve güzelleşme süreci süratli olmasından dolayı hasta gündelik hayatına çabucak dönebilir.

Enfeksiyon riski çok düşüktür lakin rastgele bir enfeksiyon oluşması durumunda ise antibiyotiklerin nizamlı kullanması ve ağız bakımı yapıldığı takdirde sürecin sıkıntısız geçmesi mümkündür.

Operasyon daha sonrasında yüz bölgesinde şişlik görülebilir. Bu şişlik hissi süreksiz ve olağan kabul edilmelidir. Yaz aylarında kesinlikle güneş esirgeyici krem kullanılması ve birinci 5 gün ağır aktivitelerden kaçınılması önerilir.

Hollywood Yanağı Estetiği, Bişektomi Ameliyatıyla mı Yapılır?

Hollywood yanağı estetiği bişektomi operasyonuna nazaran daha farklı bir uygulamadır. Bişektomi operasyonunda genel olarak yalnızca yanak bölgesine müdahale mevcutken yanak estetiği uygulamalarında yüzün geneline müdahale vardır.

Hollywood yanağı estetiği uygulamalarında yanak ve çene bölgesine müdahale mevcut olup alınan yağ oranı öteki operasyona nazaran daha fazladır.

Bişektomi Ameliyatı daha sonrasında Oluşabilecek Risk Faktörleri

Her estetik uygulamada görülebilen riskler bu operasyonda da görülebilmektedir. Bilhassa yanak inceltme uygulamalarında kesinlikle uzman bir kişi tarafınca uygun bir ortamda süreçlerin yapılması değerlidir.

Yanlış bir uygulamada karşılaşılabilecek risk faktörleri yüz felci, sonların hasar görmesi ya da kalıcı hasarlardır. Bu üzere risk faktörleri haricinde kanama, enfeksiyon, hematom, lisan bölgesinde faydalanma, uyuşma, bir daha cerrahi, kalıcı ağrılar kelam konusu olabilir.

Bu niçinle tüm risk faktörlerinin görüşülerek evvelde süreç hakkında bilgi alınması kıymet taşır.

Hastaların operasyon daha sonrasında ve öncesinde ağız bakımlarına dikkat etmeleri enfeksiyon oluşma riskini en aza indiren etkenler içinde yer alır.

Bişektominin Ziyanları Var Mı?

Operasyon sırasında risk faktörlerinin bilinmesi ve bu biçimdelikle operasyona karar verilmesi kıymetlidir. Genel olarak bakıldığında operasyon için rastgele bir ziyanı yoktur denebilir. Her operasyonda olduğu kadar risk faktörü mevcuttur ve en sık rastlanabilen enfeksiyon riskidir.

Bu bağlamda hastanın kurallara uyarak bakımlarını tertipli yapması ve tabip seçiminde tecrübeli, uzman bir doktor tercih etmesi ziyanlarını ortadan kaldırmaya kâfi faktörlerdendir. Operasyonda en kıymetli etken tabibin uzmanlığı ve hastanın kurallara uymasıdır.

Bişektomi meblağları 2021

Şayet bişektomi ameliyatı olmak isteniyorsa kesinlikle öncesinde uygunluk belirlenmeli ve uzman bir tabip bulunarak uygun ortamlarda süreçlerin yapılması sağlanmalıdır. Bu süreçlerin yapılması yeterli bir araştırma gerektirirken daha sonrasında süreç hakkında bilgi alınmalı ve fiyatlar konusunda net bilgiler öğrenilmelidir.

Öncelikle fiyatları etkileyen faktörler belirlenmeli ve sürece maliyetleri öğrendikten daha sonra karar verilmelidir. Operasyon meblağlarını hastanın genel durumu, uzman tabibin tecrübesi, süreçlerin yapılacağı merkezin pozisyonu, operasyon mühleti ve yapılan süreçlere ek operasyonlar belirlemektedir.

Bu etkenlerin belirlenmesi için hastanın evvel muayene olması ve tabiple görüşme yapması değer taşır. Bişektomi meblağları 2021 hakkında bilgi almak için bizlere çabucak ulaşabilirsiniz.
 
Üst