Bulgurlu Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo ıspanak
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yeterince sıvı yağ
- 2-3 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanağı ince ince doğrayıp sirkeli suda bekletiyoruz.
- İyice yıkıyoruz.
- Soğanları küp küp doğruyoruz.
- Sıvıyağ ve soğanı tencerede kavuruyoruz.
- Karabiber, tuz ve salça ekleyip karıştırıyoruz. Ispanağı ekleyip 15-20 dakika pişiriyoruz.
- Bulguru yıkayıp üzerine ekliyoruz.
- Sıcak suyuda ekleyip bulgular yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Altını kapattıktan daha sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.