Çıtır Çıtır Sebzeli Mücver (Çay Demlenene Kadar)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çıtır Çıtır Sebzeli Mücver (Çay Demlenene Kadar) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane kabak
  • 1 tane havuç
  • 8 kol maydanoz
  • 7 kısım dereotu
  • 7 kısım yeşil nane
  • 1 tane kuru soğan
Sosu için;

  • 1,5 su bardağı un
  • 3 tane yumurta
Baharatlar;

  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Çıtır Çıtır Sebzeli Mücver (Çay Demlenene Kadar) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce kabak ve havucu rendenin iri tarafınca rendeleyelim.
  2. İyice suyunu sıkıp, karıştırma kabına koyalım.
  3. Kabakların üzerine yumurtaları unu baharatları tuzu koyup, düzgünce karıştıralım.
  4. Teflon tavamıza sıvı yağı koyup yağımız uygunca kızınca.
  5. Birer yemek kaşığı mücver harcından yağa koyup kaşıkla yavaşça bastırarak yayalım. Ne kadar ince olursa o kadar çıtır olur.
  6. İyice kızaran mücverleri alt üst edelim.
  7. Kızaranları tek sıra halinde peçeteye koyalım. Fazla yağlarını almak için.
  8. Harcımızın hepsini bu türlü kızartalım.
  9. Mücverimiz hazır dilek eden patateste koyabilir. Baharatlarını artırabilir. Afiyet sıhhat olsun ????????
Çıtır Çıtır Sebzeli Mücver (Çay Demlenene Kadar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst