Çıtır Patates Tanımı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çıtır Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 75 gram kaşar (İsteğe bağlı)
Çıtır Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce patateslerimizi haşlayıp, süzüyoruz.
  2. daha sonra patateslere 2 yemek kaşığı nişastasını, kaşarını (İsteğe bağlı) ve tuzunuda ekleyip püre haline getiriyoruz.
  3. daha sonra bir buzdolabı poşetine koyup bir merdane sayesinde patatesleri açıyoruz ve 30 dakika boyunca difrizde bekletiyoruz.
  4. Patatesleri difrizden çıkardıktan daha sonra ne fazlaca ince ne fazlaca kalın, şerit halinde patateslerimizi kesiyoruz ve kızgın yağda kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. En çıtır patates tanımı deneyenlere şimdiden Afiyet olsun.
Çıtır Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst