Çoban Hissesi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çoban Hissesi Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet kapya biber
  • 1 su bardağı bezelye haşlanmış
  • 3 adet haşlanmış havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su
Püresi için;

  • 6-7 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Kara biber
Çoban Hissesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kıymamızı uygun bir tavaya alıyoruz, zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz .
  2. çabucak sonrasında küçük küçük doğramış olduğumuz soğan, sarımsak ve kapya biber ekleyip 4-5 dk kavurduktan daha sonra salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Haşlanmış havuç ve bezelye ekleyip 2-3 dk daha pişirmeye devam ediyoruz.
  4. Bir çay bardağı suya bir buçuk yemek kaşığı unu ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  5. ondan sonrasında kıymamıza ek edip karıştırıyoruz .
  6. Kaynadıktan daha sonra kıymamızı borcama alıyoruz .
  7. Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz .
  8. Uygun bir kaba alıyoruz.
  9. Güzelce eziyor, tereyağ ,kara biber, tuz ek edip yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
  10. Süt ve kaşar peyniri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  11. Kıymamızın üzerine patates püresini döküp düzgün bir biçimde yayıyoruz .
  12. Üzerine çatalla biçim verip 190 derece fırında üzeri yavaşça pembeleşinceye kadar pişiriyoruz ,deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Çoban Hissesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst