Çok Lezzetli Haşlanmış Ekmek Köftesi Mantarlı Sos Eşliğinde

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çok Lezzetli Haşlanmış Ekmek Köftesi Mantarlı Sos Eşliğinde Tanımı İçin Gereçler

Mantarlı sosumuz için;

  • 400gr mantar
  • 400ml krema
  • 200ml su
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Baharat olarak
  • Biraz zerzevat tozu
  • Karabiber
  • 1 yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı otlar
  • 2 yemek kaşığı nişasta biraz suyla karıştırıp sosumuza ekliyoruz
Ekmek köftesi için;

  • 300gr kurutulmuş beyaz ekmek
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 250ml sıcak süt
  • 20ml sıcak su
  • Biraz tuz ve karabiber
Kızartmak için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Çok Lezzetli Haşlanmış Ekmek Köftesi Mantarlı Sos Eşliğinde Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavamıza bir yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz eridikten sora soğanlarımızı ve mantarları ekliyoruz.
  2. Yaklaşık bir 5 dakika kadar kavurduktan sora baharatlarımızı ekliyoruz, beraberinde hardal ve sarımsağı da ek ediyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Son olarak krema ve suyumuzu ek ediyoruz kaynamaya bırakıyoruz. Son olarak iki yemek kaşığı nişastayı bir küçük kaseye ek edip üzerine fazlaca az su koyuyoruz ve karıştırıp sosumuza ekliyoruz.
  4. Ekmek köftesine geçiyoruz. Kurutulmuş ekmek (Hazırda alabilirsiniz) yahut konutunuzda kurutabilirsiniz artan ekmeklerinizi kullanabilirsiniz.
  5. Ekmekleri küçük doğruyoruz resimdede görmüş olduğunuz üzere ve bir boş kaseye ek ediyoruz.
  6. Sütümüzü kaynatıyoruz kaynadıktan daha sonra ekmeğimizin üzerine ek ediyoruz.
  7. Küçük bir tavamıza tereyağı ekleyip, eritiyoruz. ondan sonrasında küçük doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavuruyoruz dilerseniz bir tutam maydanoz da doğrayıp ekleyebilirsiniz.
  8. Kavurmuş olduğumuz soğanlarımızıda ekmeğe ilave ediyoruz.
  9. Son olarak şu, yumurta ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
  10. Elimizle yoğuruyoruz ve bir 5 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  11. Güzelce çekmiş olan kıvam alan harcımızı küçük kesimler alarak elimizde yuvarlıyoruz elimizi suyla ıslatıyoruz bu hal daha kolay form verebilirsiniz. Büyüklüğünü kendinize bakılırsa ayarlayabilirsiniz.
  12. Yuvarlamış olduğumuz köfteleri tepsi ye diziyoruz.
  13. Bir tencereye şu doldurup kaynatmaya bırakıyoruz. Kaynamış olan suyumuza ekmek köftelerini ek edip yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlıyoruz.
  14. Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını eritip haşlanmış olan ekmek köftelerini ek edip biraz renk alması için kızartıyoruz. Afiyet olsun
    ♥
    ☺
    .
Çok Lezzetli Haşlanmış Ekmek Köftesi Mantarlı Sos Eşliğinde Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst