Çünkü Kırım belirleyici

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
“Bir barış anlaşmasına hiç bu kadar yakın olmadık”. Donald Trump ve Vladimir Putin bugün Ukrayna ve Rusya arasındaki savaştaki ateşkes yolunda önemli bir röportaj yapacak. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, 18 Mart'ta Rus cumhurbaşkanı ile konuşacağını duyurdu.

Trump Kırım'ı Rusça olarak tanıyor mu?



Kremlin yakından onaylıyor. “Hiçbir zaman barışa daha yakın olmadık. 10 yarda barış hattındayızSöylentilere göre, Beyaz Saray'ın sözcüsü Karoline Leavitt, futbolla bağlantılı bir metaforla: hedef yakın ve hedefe çarpmak için diyor. Trump Kırım'ı Rusça olarak tanıyabilir.


Röportajın merkezi temaları arasında Rusya'nın Ukrayna'dan çıkardığı ve geri dönme niyeti olmayan bölgelere öne çıkıyor. Devam eden röportajlar, 'Varlık' genel terimini kullanan Amerikan Başkanı, “bazı malların bölünmesi” hakkında tartışmalar içerdiğini söylüyor. Kiev, 30 gün boyunca bir mühlet teklifini kabul etti ve Washington'a göre, bölgesel fedakarlıklara olan ihtiyacı not almalı.

“Önemli bir konuşma yapacağız, kritik bir noktadayız.” Amerikan cumhurbaşkanı insani bağlılığını, özellikle de Kiev'in kuvvetleri tarafından Ağustos 2024'ten itibaren istila edilen Kursk'ta çevrili olacak Ukrayna askerleri için vurgulamaktadır.

Trump, “Rus cumhurbaşkanı ile ciddi zorluk çeken askerleri kurtarmak için konuşuyorum, Rus birlikleriyle çevrili. Sanırım artık benim için olmasaydı burada olmayacaklar. Bu kritik bir durum.”


Ukrayna'da neler oluyor iyi değilBakalım bir barış anlaşması yapmayı başardı. Bence bunu yapabileceğiz. Bir insanlık meselesine dahil oldum, durmuş ve sonra bir barış anlaşması istiyoruz ”diyor Kennedy Merkezi ziyareti sırasında basın sorularını yanıtlıyor.

Zelensky haberleri bekliyor


Ukrayna röportajın sonucunu bekliyor ve bu arada diplomatik tuvalini örmeye devam ediyor. Başkan Volodymyr Zelensky, Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi yaptı.

“Ukrayna, 30 günlük koşulsuz yangını durdurmaya hazırdır – Zelresky yinelemeler – ancak uygulanması için Rusya, Cumhurbaşkanı Macron ile de konuştuk. Ayrıca, ekiplerimizin net güvenlik garantilerini oluşturma konusundaki çalışmalarından bahsettik. Bu konudaki pozisyonu çok özeldir ve onu tam olarak destekledik”.

Kiev yaptırımların iptaline açılır



Kiev, kalıcı barış elde etmek için diğer cephelerdeki açıklıklara hazır: Rusya'ya karşı Batı yaptırımları iptal edilebilir Moskova Ukrayna için güvenlik ve adaletin garanti edilmesine katkıda bulunursa, yaptırım politikası komiseri Politico Vladyslav Vlasiuk, Rusya ile iş dünyasına geri dönüşün sadece “zaman meselesi” olduğunu, ancak doğru koşullarda gerçekleşmesi gerekeceğine söz verir. “Şu anda Rusya'nın bu yönde önemli adımlar attığından emin olmak istiyoruz, o zaman onların kaldırılmasını tartışabilirsiniz.”

Vlasiuk'a göre, Moskova zaten “bazı cezaların kaldırılamayacağını” sormaya başladı, bazı önlemlerin önemli bir etkisi olduğuna dair bir işaret. “Hangi cezaların en acı verici olduğunu bilmek her zaman yararlıdır, çünkü bu ekonomik kolu daha iyi kullanmamızı sağlar” diyor. Şu anda “herhangi bir anlaşmanın bir parçası olması gereken yaptırımların tam olarak iptal edilmesinden erken bahsediyor”, ancak “Rusya'nın bu yönde önemli adımlar attığından emin olmak istiyoruz, ancak o zaman yaptırımların iptali teması ortaya çıkacak”.


Kremlin ordusunu enerji gelirleriyle finanse etmeye devam etmesine rağmen, Yaptırımlar petrol ve gaz gelirlerinde ciddi bir düşüşe neden oldu. Vlasiuk, gelecekteki Avrupa ülkelerinin Rus enerjisinin alımlarına devam edebileceğini dışlamıyor: “Rusya, özellikle enerji kaynakları açısından muazzam bir potansiyele sahiptir ve muhtemelen onu kullanmaya çalışmamak anlamsız olurdu”, Avrupa “asla Rus gazına toplam bağımlılık durumunda bulunmamasını umuyor”.

Bununla birlikte, Vlasiuk'a göre, herhangi bir barış anlaşması, çatışmadan etkilenen Ukraynalılar için herhangi bir tazminat da dahil olmak üzere Ukrayna ve “halkımız için adalet” için güvenlik garantileri sağlamak zorunda kalacaktır. “Rusya uluslararası komşularına ve ortaklarına karşı az çok normal bir politikaya geri dönerse, küresel pazarlardan hariç tutulmamalıdır”.




Ayrıca oku
 
Üst