Ebegümeci Kavurması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ebegümeci Kavurması Tanımı İçin Materyaller

  • Dilediğiniz kadar ebegümeci
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı (soğanları kavurmak için)
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 avuç bulgur
  • Karabiber, kırmızı pulbiber ,tuz
Ebegümeci Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle ebegümecimizi ayıklayıp temizleyip güzelce yıkıyoruz süzgece alıp bi kenara bırakıyoruz.
  2. Soğanımızı uygun bir tencerede zeytin yağı ile güzelce kavuruyoruz.
  3. Kavrulan soğana tereyağını koyup karıştırıyoruz daha sonra salçamızıda atıp güzelce kavuruyoruz.
  4. Üstüne iki yumurta kırıp onlada kavuruyoruz.
  5. Bir avuç bulgurumuzu baharatlarımızı atıp bi karıştırdıktan daha sonra ebegümecimizi katıyoruz .
  6. Onunla da karıştırıp ağzını kapatıyoruz .
  7. Ben hiç su koymadım zira sulandı oda yetti çabuk piştiği için siz biraz sulu olsun isterseniz yarım çay bardağı sıcak su katabilirsiniz şimdiden afiyet olsun.
Ebegümeci Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst