Ebegümeci Kavurması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- Dilediğiniz kadar ebegümeci
 - 1 adet soğan
 - 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 yemek kaşığı zeytin yağı (soğanları kavurmak için)
 - 2 adet yumurta
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 avuç bulgur
 - Karabiber, kırmızı pulbiber ,tuz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ebegümecimizi ayıklayıp temizleyip güzelce yıkıyoruz süzgece alıp bi kenara bırakıyoruz.
 - Soğanımızı uygun bir tencerede zeytin yağı ile güzelce kavuruyoruz.
 - Kavrulan soğana tereyağını koyup karıştırıyoruz daha sonra salçamızıda atıp güzelce kavuruyoruz.
 - Üstüne iki yumurta kırıp onlada kavuruyoruz.
 - Bir avuç bulgurumuzu baharatlarımızı atıp bi karıştırdıktan daha sonra ebegümecimizi katıyoruz .
 - Onunla da karıştırıp ağzını kapatıyoruz .
 - Ben hiç su koymadım zira sulandı oda yetti çabuk piştiği için siz biraz sulu olsun isterseniz yarım çay bardağı sıcak su katabilirsiniz şimdiden afiyet olsun.