Ekşili Köfte

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ekşili Köfte Tanımı İçin Materyaller

  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 litre su
Köftesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 küçük soğan (rendelenip suyu sıkılacak)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz,karabiber,kimyon
Terbiyesi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Köfteleri yoğurmakla başlayayım.
  2. Bütün gereçler yoğurma kabına alınıp yeterlice hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur, ceviz büyüklüğünde kesimler koparılıp yuvarlanır unlanmış borcama bırakılır.
  3. Uygun tencereye yağ alınıp üzerine irice doğramış havuç ve patatesler ek edilip biraz kavurulur.
  4. Akabinde haşlanmış nohut, hazırlanmış köfteler ek edilip birkaç tıp daha çevirdikten daha sonra suyu,tuzu,karabiberi verilip kapağı kapatılır.
  5. Terbiyesi için yumurta, limon suyu, un güzelce çırpılır 1 su bardağı su eklenir pişen yemeğe süzgeçten geçirilerek dökülür.
  6. Birkaç taşım daha kaynadıktan daha sonra yemeğin altı kapatılır.
Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst