Ekşili Lahana Kavurması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ekşili Lahana Kavurması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 tane küçük beyaz lahana
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane orta uzunluk soğan
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Maydanoz
  • 1 tane limon ve tuz
Ekşili Lahana Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Lahanayı küçük küçük doğrayıp yıkadık tan daha sonra geniş bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı sıcak ek edelim.
  2. Üzerine tuz ekleyip haşlayalım.
  3. Haşlanan lahanayı süzelim.
  4. Soğumaya bırakalım.
  5. Geniş tencereye bir çay bardağı zeytinyağı alıp piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
  6. Akabinde haşlanan lahanayı avucumuza alıp fazlaca sıkmadan suyunu çıkaralım.
  7. Kavurulan soğana lahanayı ek edip kavuralım.
  8. Toz biber, pulbiber ekleyip karıştıralım.
  9. Limonu sıkıp lahananın üzerine gezdirelim.
  10. Birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatalım.
  11. İnce ince doğranmış maydanoz ile süsleyin servise hazır afiyet olsun ????.
Ekşili Lahana Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst