Ekşili Lahana Kavurması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 tane küçük beyaz lahana
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 2 tane orta uzunluk soğan
 - 2 tatlı kaşığı toz biber
 - 1 tatlı kaşığı pulbiber
 - Maydanoz
 - 1 tane limon ve tuz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanayı küçük küçük doğrayıp yıkadık tan daha sonra geniş bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı sıcak ek edelim.
 - Üzerine tuz ekleyip haşlayalım.
 - Haşlanan lahanayı süzelim.
 - Soğumaya bırakalım.
 - Geniş tencereye bir çay bardağı zeytinyağı alıp piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
 - Akabinde haşlanan lahanayı avucumuza alıp fazlaca sıkmadan suyunu çıkaralım.
 - Kavurulan soğana lahanayı ek edip kavuralım.
 - Toz biber, pulbiber ekleyip karıştıralım.
 - Limonu sıkıp lahananın üzerine gezdirelim.
 - Birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatalım.
 - İnce ince doğranmış maydanoz ile süsleyin servise hazır afiyet olsun ????.