Eli Böğründe Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg orta yağlı et kuzu eti
- Yarım kg arpacık soğan yoksa kuru soğan (5-6)
- 3 4 tane domates
- 6 7 tane biber
- 2 baş sarımsak
- İç yağ yoksa tereyağ
- Tuz
- 1 er çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı etimizi soğanı domatesi biberi doğrayalım, tepsiye sırasıyla koyalım yan yana baharatı atı hafifçeçe karıştıralım.
- Tereyağı koyalım küçük küçük. Yağlı kağıdı ıslatıp, kapatalım onu üstüne folyo ile kapatalım.
- 200 derecede 1 saat yahut 1. 5 saat pişirelim kuzu erken pişer inek eti sert olabilir.