Elon Musk’tan McDonalds’a Dogecoin Teklifi

AliDayı

New member
Kripto para piyasası haftalardır düşüşünü sürdürüyor. Tarihinin en makûs yeni yıl başlangıcını yaşayan kripto piyasasına bir kere daha Elon Musk’ın eli değdi. Musk, bildiğiniz üzere uzun vakittir Dogecoin’in büyük bir destekçisi. Milyarder girişimcinin yeni bir paylaşımı da bunu bir defa daha bizlere hatırlattı.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla da Dogecoin’in Tesla mamüllerini alırken kullanılabileceğini söylemişti. Yaptığı bu açıklamayla Dogecoin yüzde 11 yükselmişti.Piyasalardaki düşüşten favori kripto parasını kurtarmak isteyen Musk, bu kere farklı bir strateji denedi ve McDonalds’a pek farklı bir teklifte bulundu.

”Ödeme usulü olarak Dogecoin’i kabul ederseniz TV’de çocuk menüsü yerim”


Elon Musk’ın McDonald’s’a yaptığı değişik teklif işte bu oldu. Dünyanın en varlıklı insanı olan Musk, McDonald’s ve kripto piyasası içinde geçen eğlenceli diyebileceğimiz bir sohbete, fast food devine Dogecoin teklifi yaparak dahil olmayı seçti. Musk, geçmişte Twitter üzerinden attığı bu biçimde tweetlerin gerisinde durmuştu. Hatta o denli ki, bir Twitter anketi üzerine paylarını bile satmıştı.

Piyasadaki bir fazlaca isim profil fotoğraflarında McDonalds’ı kullanıyor


Daha evvel de MicroStrategy’nin kurucusu Michael Saylor ve El Salvador devlet lideri Nayib Bukele, profil fotoğraflarını kendilerini McDonalds çalışanı üzere gösterdikleri fotoğraflarla değiştirmişlerdi. Bunları yapmalarının niçini ise McDonalds üzere fast food zincirlerinde genelde iş bulmanın kolay olması ve düşük maaş sistemi. Bu yüzden kripto para piyasasındaki beşerler bilhassa de son günlerde olduğu üzere piyasanın ‘kaybettirdiği’ bir devirde bu ironiyi sıkça kullanıyor.

McDonalds da gün içerisinde bu tweeti atmıştı


McDonald’s, piyasalardaki büyük düşüşe bir gönderme olarak ‘Kripto Twitter hesapları yöneten beşerler, ne yapıyorsunuz?’ tweetini atmıştı.
 
Üst